سفارش تبلیغ
صبا ویژن
... حبل المتین ...
یکشنبه 87 تیر 16 :: 10:51 عصر ::  نویسنده : حسین

عده ای از سیاسیون این روزها آیت الله مصباح یزدی را متهم به فقدان سابقه مبارزاتی در انقلاب یا مبهم بودن آن می کنند. این نوشته خود گویایی بر اثبات این دروغ پردازی است.

از جمله فعالیت های سیاسی موثر و قابل توجه آقای مصباح در جهت مبارزه با رژیم ستم شاهی ، همکاری در انتشار نشریه بعثت و راه اندازی نشریه انتقام بود و ماجرا از اونجا شروع شد که آقای هاشمی رفسنجانی به همراه شهید باهنر تصمیم گرفتند ماهنامه ای به طور محرمانه در سطح وسیعی تکثیر کنند تا بیانگر آرمان های نهضت روحانیت باشد و به علت مقارن بودن آن با مبعث حضرت رسول (ص) نام اون رو بعثت گذاشتند. بعد از مدتی کوتاه آقای مصباح و آیت الله خامنه ای به جمع نویسندگان پیوستند و نویسندگان هر کدام با یک اسم مستعار شروع به نوشتن کردند که مقالات بنیادی و تئوریک بعهده  آقای مصباح و شهید باهنر بود.

اما آقای مصباح بعد از مدتی چون نشریه بعثت با برخی بیوت غیر از بیت امام (در تهیه و تکثیر آن) در ارتباط بود و با توجه به اینکه تحت فشار بودند و گاهی مطلبی نوشته میشد که مورد قبولشان نبود یا در بیان بعضی مطالب آزاد نبودند تصمیم گرفتند نشریه مستقلی چاپ کنند که تنها علاقه مندان به امام در آن مطلب بنویسند و اسم آنرا انتقام گذاشتند.

برخلاف بعثت ، انتقام بسیار تند و انقلابی بود تا آنجا که ایشان در مقاله ای خطاب به شاه نوشته بودند که " موسی چمبه ایران را بشناسید " (در آن زمان موسی چمبه از دیکتاتورهای کنگو بود) . . . ولی آنقدر موارد امنیتی را ایشان رعایت می کردند که دوستان نزدیک ایشان هم بعضاً تعلق انتقام را به ایشان نمی دانستند.

90 درصد کار نشریه را آقای مصباح خود انجام میداد و در تایپ آن از بستگان کمک می گرفت و بعد از تنظیم شخصاً آنرا به تهران میبرد و در زیرزمین منزل پدری کار تکثیر آنرا انجام میداد و با کمک آیت الله بهشتی یکی از اعضای موتلفه به عنوان رابط مشخص شده بود که نشریه را تحویل می گرفت و توزیع آن را هیئت های موتلفه به عهده داشتند.
اما بعد از قتل منصور ، هیئت های موتلفه لو رفتند و آنقدر حساسیت دولت روی این نشریه بالا بود و فشار به قدری بود که کسانی که با اشتیاق این نشریه را دریافت می کردند دیگر آنرا نمی پذیرفتند و کم کم نشریه تحت فشارها تعطیل شد. 

آیت الله مصباح مبارزی بی ادعا

هر حرکت و اقدام سیاسی نیازمند پشتوانه عمیق فکری و ایدئولوژیکی است. یکی از مسائل مهم طرح حکومت اسلامی جایگزین رژیم شاهنشاهی بود که از اقدامات مهم آیت الله مصباح همکاری با آیت الله بهشتی در تشکیل گروه ولایت بود که این گروه کار مطالعاتی و تحقیقاتی را در این زمینه انجام می داد و در این بین آیت الله مصباح دبیر گروه ولایت بودند.

آیت الله مصباح یکی از اقداماتشان سازمان دهی روحانیت غیر متشکل بود و همچنین بعد از حمله کماندوهای شاه به مدرسه فیضیه با توجه به گفته آیت الله بهجت که باید این وقایع ثبت و منتشر شود ، شروع به نوشتن نامه کردند و نامه هایی به خط خود (به خط انگلیسی) برای سازمان ملل و سازمان های از جمله حقوق بشر نوشتند . . .

در مقطعی اندیشه های التقاطی از جمله اقتصاد سوسیالیستی بین انقلابیون بوجود آمده بود اما در این مدت تنها افراد کمی از جمله شهید مطهری و آقای مصباح موضع گیری کردند و سخنرانی ها و منبرهای آقای مصباح به گونه ای بود که آیت الله بهجت را نگران کرده بود و به شاگردان گفته بودند مواظب جان ایشان باشید.
عضویت در گروه معروف به "یازده نفری " یا "هیئت مدرسین " از جمله فعالیتهای انقلابی آیت الله مصباح بود. از طرف این گروه پس از 15 خرداد که امام دستگیر شدند نامه ای به امام نوشتند و اوضاع کشور و موارد دیگری را در نامه شرح دادند و در بخشی پیش بینی کردند که امام به زودی آزاد خواهد شد و مدتی بعد که این صحبت به واقعیت تبدیل شد ، امام از ایشان تشکر کردند و فرمودند : " حدس شما صائب شد."

اما پس از اطلاع ساواک از این نامه آقای مصباح و موارد دیگر از جمله اسناد هیئت مدرسین ، ایشان مورد تعقیب قرار گرفت و آقای مصباح به روستای فیض آباد گریخت و ظرف دو هفته دست خط خود را تغییر داد و بعد به انار ، رفسنجان ، طرازجان و . . . تغییر مکان داد تا اینکه بعد از مدتی به قم بازگشت اما ساواک ایشان را پیدا کرد و تحت بازجویی قرار گرفت اما با هوشیاری ایشان و تغییر دستخطی که در این مدت داده بودند نهایتاً آزاد میشوند . . .

علاوه بر امضای اعلامیه های 8 مهر 42 ، اسفند 42 ، 9 دی 43 ، 11 دی 43 ، 29 بهمن 43 ، اسفند 43 ، 5 فروردین 44 ، 12 فروردین 44 ، مهر 44 ، 3 آبان 44 ، 30 آبان 44 ، فروردین 45 (دو مورد) ، 14 خرداد 49 ، 12 دی 56 ، 22 دی 56 ، 16 فروردین 57 ، 25 فروردین 57 ، 18 آذر  57  بخش دیگری از فعالیت آیت الله مصباح مدیریت بخش آموزش " موسسه در راه حق " بود که برای پاسخ گویی به شبهات مسیحیت تشکیل شده بود و پس از مدتی در پاسخ به مارکسیست ها و ماتریالیست ها نیز وارد عمل شد و در این بین تا پیروزی انقلاب آقای مصباح با سفرهایی به مصر ، سوریه و لبنان این بخش را توسط افراد جذب شده گسترش دادند. . . و موسسه در راه حق با  برنامه های خوب و سازنده اش آنقدر مورد توجه امام بود که از بدو پیروزی انقلاب تا رحلتشان ، تمام هزینه های برنامه های آموزشی آنرا پرداخت می کردند . . . 

آیت الله مصباح در کنار شهید مطهری ، شهید باهنر و شهید بهشتی از پشتیبانان نهضت امام و افرادی بودند که بخش نرم افزاری نهضت را بعهده داشتند و حال چون همرزمانش و در روزگار فراقشان در مظلومیت و بی ادعایی در پی ادامه راه است . . .  




موضوع مطلب :

درباره وبلاگ

نویسندگان
حسین (91)
صفحات وبلاگ
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 40
بازدید دیروز: 308
کل بازدیدها: 1686890



>